2023 november 28

Tőzsdére lépne a dubaji szupermarket franchise

A Spinneys Dubai nevű szupermarket franchise állítólag 2024-ben IPO keretében tőzsdére lépne.

A Spinneys Dubai LLC, az Egyesült Arab Emírségekben és Ománban működő szupermarketlánc franchise-jogosultja 2024 második negyedévében tervezi a vállalkozás tőzsdei bevezetését. – közölte három, az ügyet közvetlenül ismerő bennfentes.

Az Albwardy Investment, a franchise 100 százalékos tulajdonosa felbérelte a Rothschild & Co-t, hogy adjon tanácsot a tervezett tőzsdei bevezetéssel kapcsolatban. – közölték a névtelenséget kérő források, mivel jelenleg az IPO-val kapcsolatos tervek még nem nyilvánosak. A Spinneys, az Albwardy és a Rothschild nem reagált a Reuters megkeresésére.

A közel-keleti IPO-tevékenység várhatóan felgyorsulhat a közeljövőben. Az ütem lelassult a kivételesen jó 2022-es évhez képest. Akkor Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek állt az új tőzsdei bevezetések élén, közel 22 milliárd dollár bevonásával. Ez a Dealogic adatai szerint több mint fele a tágabb európai, ázsiai és afrikai régió teljes összegének.

IPO

A Spinneys Dubai több mint 65 üzletet üzemeltet az Egyesült Arab Emírségekben – olvasható a vállalat honlapján. Emellett az Albwardy honlapján az is kiderül, hogy legalább hét üzletet üzemeltetnek a szomszédos Ománban is.

Forrás: www.investing.com

Borítókép forrása: www.shutterstock.com