2024 május 25

Bombardier – Kiderült ki rendelte a rengeteg magángépet

A Bombardier kanadai vállalat (BBDb.TO) bejelentette, hogy a NetJets volt a vevője a decemberben bejelentett 12 darab Challenger 3500 típusú üzleti repülőgép megrendelésének.

Már idénelérhetik a 2025-re kitűzött célokat?

A megrendelés értéke listaáron 326,4 millió dollár volt az üzlet megkötésekor. Viszont azt értéke meghaladhatja a 6 milliárd dollárt is, ha a NetJets él mind a 232 repülőgépre vonatkozó opciójával. A szerdai Investor Day (befektetői nap) előtt a Bombardier közölte, hogy jó úton halad a 2025-ös célok elérése felé, amelyek között szerepel a 9 milliárd dollár fölé emelkedő bevétel. A repülőgépgyártó hozzátette, hogy egy évvel előrébb jár a kitűzött céljainak elérésében. A Bombardier azt is célul tűzte ki, hogy a 2023-as 31%-ról 2030-ra az éves bevétel mintegy 50%-ára javítsa az utángyártott és használt repülőgépekből származó bevételek arányát – áll a Reuters hírügynökség közleményében.

Szárnyalnak a vállalat részvényei is

A Bombardier részvényei 6%-kal emelkedtek a befektetői napon tartott prezentáció után. A repülőgépgyártó elmondta, hogy a befektetett tőke megtérülésére összpontosító megközelítést alkalmaz a 2025 utáni erőforrások felhasználása során. „Most már világos, hogy a Bombardier nem fog bejelenteni nagy, több milliárd dolláros tőkebefektetési programot. Figyelmüket egy teljesen új dizájn kialakítása felé irányítják, ami a befektetők egyik fő aggálya volt” – mondta a Desjardins elemzője.

Címlapkép forrása: Shutterstock