2024 május 25

Putyin letesztelte, most már a népnek is juthat Aurus

Sorozatgyártásba kerülhet 2025-ben az orosz Aurus Senat luxusautó felfrissített változata. A modell Vlagyimir Putyin elnöki beiktatásán volt először látható.

Az Aurus autómárka sorozatgyártását 2021 májusában indították el Tatárföldön. Azonban nem sikerült még csak megközelíteni sem a tervezett évi 600 Senat limuzin és évi 5000 Kommendant szabadidő-autó legyártását. Írja az automotor.hu. Mindössze néhány példány hagyta el a gyártósorokat.

Felfrissült a modell

Az orosz állam azonban nem hagyta ennyiben az orosz luxusautót. A NAMI kutatóintézet most elkészítette a Senat felfrissített változatát. A tervek szerint az év végén kezdik majd az egykori Toyota-gyárban az Aurusok gyártását. Az oroszok által fejlesztett autókban kína is technológiai segítséget nyújt.

Az orosz állami autóipari kutatóintézet, a NAMI által kifejlesztett Aurus Senat felfrissített változata Vlagyimir Putyin elnöki beiktatásán volt először látható. A 2025 elején kereskedelmi forgalomba is kerülő Aurus Senat műszaki változásairól egyelőre annyit közöltek, hogy módosították a fékrendszert, áthangolták a légrugós felfüggesztést és a lágyhibrid hajtást is, pontosabb részleteket csak később közölnek. Vélhetően alaposan a zsebükbe kell majd nyúlni azon állampolgároknak, akik ilyen elnöki járgánnyal szeretnék róni az orosz utakat.

Forrás

Borítókép: Shutterstock