2024 május 21

Addig nem lehet baj, ameddig ennyi sört isznak az emberek

Legalábbis világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch InBev házatáján, amely a vártnál nagyobb bevétellel és nyereséggel zárta az idei első negyedévet.

A belga székhelyű cég beszámolója alapján az első negyedévben a korrigált kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 5,4 százalékkal, 4,987 milliárd dollárra emelkedett. Az első negyedéves bevétel 2,6 százalékkal, 14,55 milliárd dollárra nőtt. Az egy évvel korábbi 14,21 milliárd dollárról és ezzel felülmúlta a szakértők által becsült 14,3 milliárd dollárt. A teljes értékesítési volumen 0,6 százalékkal zsugorodott, a sörök értékesítési volumene 1,3 százalékkal csökkent, a sörön kívüli termékeké azonban 3,5 százalékkal bővült. A vállalat adózott eredménye 1,5 milliárd dollárra emelkedett az előző év azonos időszakában elért 1,3 milliárd dollár után – ismertette a távirati iroda.

Az egyszeri tételek nélküli részvényenkénti nyereség az egy évvel korábbi 65 centről 75 centre nőtt. Az elemzők az idei első negyedévre is 65 centtel számoltak. Az InBev megerősítette, hogy az idei évre az EBITDA 4-8 százalékos növekedésére számít. A vállalat portfóliójába tartozik egyebek mellett a Stella Artois, a Beck’s, a Budweiser. A Bud Light, a Corona, valamint a Hoegaarden.