2024 május 20

Ezért nem fizet osztalékot a Vertikal Group

A Vertikal Group Nyrt. nem fizet osztalékot a 2023-ban elért 765,273 millió forintos adózott eredményéből, melyet az igazgatóság javaslatára.

A növekedési célokkal összhangban teljes egészében eredménytartalékba helyeznek – közölte a társaság az éves rendes közgyűlését követően a távirati irodával. A közlemény szerint a Vertikal Group Nyrt. megtartotta éves rendes közgyűlését. A részvényesek elfogadták a társaság 2023-as évre vonatkozó pénzügyi beszámolóit. A társaság értékesítési nettó árbevétele tavaly csaknem 70 százalékkal nőtt és több mint 12,5 milliárd forintot tett ki. Az adózott eredmény pedig elérte a 765,273 millió forintot.

A részvényesek jóváhagyták az igazgatóság saját részvények megszerzésére vonatkozó javaslatát is, ezáltal az igazgatóság 18 hónapra nyert felhatalmazást a saját részvények megszerzésére. Ennek célja egyebek mellett részvényalapú ösztönzési programok működtetése, illetve esetleges akvizíciók ellenértékének finanszírozása. A Budapesti Értéktőzsde középvállalati platformján, a BÉT Xtenden jegyzett Vertikal Group a környezetgazdálkodás és környezetvédelem területén tevékenykedik. A mintegy 50 éves múltra visszatekintő vállalat közel 400 főt foglalkoztat.

A Vertikal Group részvényei kedden 8,5 forinton zártak; az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 7, a legmagasabb 12 forint volt.