2024 május 26

Részvény-visszavásárlási aukció a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől.

A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben, akár több részletben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban, május 23-án délelőtt 10 órától 12.30-ig. Az ügyletkötési időszak 12.30 órától 15.30 óráig tart. A részvényesek az aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón keresztül tehetnek eladási ajánlatot. A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indul és legfeljebb a meghatározott keretösszegig tart. Az árlépésköz 1 forint, amely eltér a BÉT szabályozott piacán alkalmazott 0,5 forintos szinttől – írták.

Az ügyletek minden elfogadott ajánlat esetében azon az áron jönnek létre, amely áron az adott eladási ellenajánlatban szerepeltek – tájékoztattak. A társaság által fizetett részvényenkénti ár 10 százaléknál nagyobb mértékben nem haladhatja meg a vásárlás előtti napon a Budapesti Értéktőzsdén kialakult piaci záróárat. A visszavásárlásra kerülő részvények darabszámának és vételárainak meghatározását követően a Magyar Telekom, a tranzakció lebonyolítását végző UniCrediten keresztül beadja vételi ajánlatát – ismertette a távirati iroda. 

A teljesítés napja a tranzakció napját követő második tőzsdei kereskedési nap (T+2). Tavaly a társaság részvény-visszavásárlási aukcióján a bejelentett maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat 443 forintos átlagáron. A legmagasabb árszint 448 forint volt. A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Legutóbbi záróára 916 forint volt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 402 forint, a legmagasabb 944 forint volt.

Címlapkép forrása: Shutterstock