2024 május 20

Szépen teljesítette a leckét a Pensum

.A kihívásokkal teli üzleti környezet ellenére a Pensum Group Nyrt. árbevétele 30 százalékkal, 4,8 milliárd forintra nőtt.

Adózott eredménye pedig több mint duplájára, 74,4 millió forintra emelkedett 2023-ban – közölte a humánerőforrás-szolgáltatásokkal foglalkozó társaság  a távirati irodávalvel. A vállalat egy részvényre jutó eredménye 37 forintra emelkedett, amiből a társaság 2020-as tőzsdére lépése óta először fizethet osztalékot, részvényenként 11 forintot az igazgatóság tervei szerint. Kiemelték, a Pensum Group bővülésére kedvezően hat, hogy minősített munkaerő-kölcsönzőként növelte a harmadik országbeli munkavállalók számát a kapcsolódó szabályozási lehetőségek között, és ennek a területnek a további dinamikus növekedésére számít, így árbevétele és nyeresége tovább bővülhet 2024-ben. A Pensum Group célja, hogy 2024-ben akvizíciókkal, stratégiai együttműködésekkel erősítse a 2023-as organikus bővülést – írták.

A Pensum Group Nyrt. 2012-ben alakult, fő tulajdonosai több mint huszonöt éves tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás-szolgáltatások, főként a munkaerő-kölcsönzés területén. A Pensum elsődleges feladatának tekinti, hogy a humánerőforrás-szolgáltatás teljes spektrumát (egyebek mellett a belföldi és külföldi munkaerő-kölcsönzés, a munkaerő-közvetítés és toborzás) lefedve álljon ügyfelei rendelkezésére Magyarországon, Ausztriában és Németországban.

A Pensum Group Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzik. A részvény ára  7,08 százalékkal, 2420 forintra emelkedett. Az elmúlt egy évben a legalacsonyabb ára 1600 forint volt, a legmagasabb 2960 forint volt.