Óriási eladási hullám söpört végig a kriptovaluták piacán, a bitcoin árfolyama 17 ezer dollár alá bukott.

Az elmúlt napokban a kriptovaluták világában az FTX kriptotőzsde likviditási problémái voltak fókuszban. A problémákkal küzdő platformot a hírek szerint felvásárolja a Binance, megmentve ezzel a teljes csődtől az FTX-et. Az FTX tokenje, az FTT több mint 86 százalékot esett az elmúlt 5 napban. A pesszimizmus a legtöbb kriptovaluta árfolyamára negatív hatással volt.

17 ezer alatt a bitcoin

A bitcoin árfolyama az elmúlt 24 óra alatt több mint 11 százalékot esett, az elmúlt 5 napban értékének több mint 21 százalékát elveszítette a bitcoin. A bitcoin jelenleg a fontos 17 000 ezer dolláros szint alatt tartózkodik, 2021 novembere óta nem járt ilyen alacsony szinteken a bitcoin árfolyama. Tavaly novemberi 68 990 dolláros mindenkori csúcsához képest jelenleg több mint 75 százalékos mínuszban van a kriptovaluta.

A piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptovaluta, az ethereum is megsínyli az elmúlt időszakot, 24 óra alatt több mint 15 százalékot esett. Az elmúlt 5 nap alatt közel 30 százalékkal csökkent az értéke. Az ethereum árfolyama legutoljára idén júliusban járt hasonlóan alacsony szinteken. Az ethereum szintén tavaly novemberben tudott mindenkori csúcsra törni, a 4865 dolláros szinthez képest jelenleg durván 80 százalékkal kevesebbet ér a kriptovaluta.