2024 május 25

Csökkentek a német ipari megrendelések

Márciusban váratlanul csökkentek a feldolgozóipari megrendelések Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentése szerint.

Márciusban 0,4 százalékkal csökkentek a feldolgozóipari megrendelések Németországban naptári és szezonális kiigazítással az előző havihoz képest. Elemzők ezzel szemben 0,4 százalékos havi szintű növekedésre számítottak. Egy hónappal korábban, februárban 0,8 százalék volt a havi csökkenés.

Márciusban már a harmadik egymást követő hónapban csökkentek az ipari megrendelések Németországban havi összevetésben, a visszaesés mértéke azonban mérséklődik.

A nagy volumenű megrendeléseket nem számítva márciusban az ipari megrendelések 0,1 százalékkal nőttek havi szinten.

A kevésbé volatilis háromhavi időtávot tekintve a 2024. január és március közötti időszakban 4,3 százalékkal csökkentek az ipari megrendelések az előző három hónapos periódushoz viszonyítva. A Destatis közleménye szerint naptári kiigazítással éves bázison 1,9 százalékkal csökkentek a német ipari megrendelések márciusban, míg egy hónappal korábban, februárban 8,8 százalékos éves visszaesést regisztráltak.