2024 május 21

Tovább menetelt a Ferrari

A Ferrari olasz luxusautó-gyártó bevétele és nyeresége egyaránt nőtt az első negyedévben éves összevetésben – közölte a vállalat kedden.

Az első negyedévben a Ferrari bevétele éves szinten 10,9 százalékkal, 1,585 milliárd euróra nőtt. A korrigált kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) éves összehasonlításban 14,8 százalékkal, 442 millió euróra emelkedett. A Ferrari első negyedéves korrigált kamat- és adófizetés, illetve értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) éves bázison 12,7 százalékkal, 605 millió euróra nőtt. Az elemzői várakozásokkal összhangban.

Az év első három hónapjában az adózott eredmény az előző év azonos időszakához képest 19 százalékkal, 352 millió euróra emelkedett. A kiszállított járművek száma az első negyedévben 3560 volt, lényegében nem változott a 2023 első negyedévében elért 3567-hez képest.

A Ferrari közleménye szerint a kedvező negyedéves eredményekhez az árazás mellett az értékesítés összetétele és a személyre szabott járművek járultak hozzá. Az olasz vállalat kedden megerősítette, hogy várakozásai szerint az idén a korrigált kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) legalább 2,45 milliárd euróra nő.

Képek forrása: Shutterstock