2024 május 25

Tovább nőtt a kínai szolgáltatóipar teljesítménye

Áprilisban már a 16. egymást követő hónapban nőtt erőteljes ütemben a szolgáltatóipar teljesítménye Kínában a Caixin gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexe (BMI) alapján.

A Caixin szolgáltatóipari BMI 2024 áprilisában a piaci várakozásoknak megfelelően 52,5-re csökkent a márciusi 52,7-ről. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a zsugorodását jelzi. A szolgáltatóipari BMI értéke áprilisban már a 16. egymást követő hónapban áll az ötven pontos határ felett Kínában.

Tovább nőtt a kínai szolgáltatóipar teljesítménye

A mutatószám alkotóelemei közül az új megrendelések 2023 májusa óta a legnagyobb mértékben nőttek az élénkülő keresletnek és az ügyfélkör bővülésének köszönhetően. A külföldi értékesítések tíz hónapja a legnagyobb mértékben emelkedtek. A foglalkoztatás viszont már a harmadik egymást követő hónapban csökkent és nem változott a teljesítésre váró megrendelésállomány nagysága sem. A piaci kilátások megítélése négy havi csúcsra emelkedett a szolgáltatóipari szereplők körében.

Képek forrása: Shutterstock