2024 május 15

Padlón a Meki – Tegyék meg tétjeiket!

A világ egyik legnagyobb gyorsétterem hálózata múlt hónapban publikálta várakozásokat alulmúló második negyedéves jelentését – emlékeztettek a Solar Capital elemzői. Még felocsúdni sem volt idő és a fájó balhorog után egy mély ütés is becsúszott az étteremhálózatnak. A McDonald’s kínai beszállítója a Shanghai Husi Food Company lejárt szavatosságú, újracsomagolt áruval próbált ügyeskedni, amelynek kipattanásából nagy botrány kerekedett. Beszüntették a csirkés termékek árusítását a kínai McDonald’s-ok és sűrű bocsánatkérések közepette, belső vizsgálatot indítottak. Ezek a fejlemények küldték padlóra a vállalat részvényeit az elmúlt hetekben.

MCD2

Éppen rászámolnak!

A 10%-os esés után a 93 dolláros támaszra visszaeső árfolyam, most ismét erőt gyűjthet a brókerház szakértői szerint. Ha sikerül felállnia, akkor legalább a 99.5-es ellenállásig jöhet vissza.

A negatív reklám ellenére a helyzet rövidesen konszolidálódhat. Bár Kína jelentős piac, a vállalat bevételeinek legnagyobb részét továbbra is az Egyesült Államokból szerzi. A részvények most alulértékeltnek tűnnek, ami ismét a vevők megérkezését jelentheti. Érdemes lehet ismét az emelkedésre spekulálni, mert a jelenlegi támasz már többször megfogta az esést az elmúlt egy évben – vélik a Solar Capitalnál.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]