2024 május 25

Ujjlenyomat-olvasót is kapott – Itt az új Kia EV6

A Kia Dél-Koreában leplezte le a frissített EV6-ot. Felfrissítették a modell vonalait, nagyobb lett az akkumulátor. A töltési idő is gyorsabb lett, valamint például ujjlenyomat-olvasót is kapott az autó. Számol be az autonavigator.hu.

Koreában a Hyundai csoport új, 84 kilowattórás akkumulátorát is megkapta a modell. Egy 77,4-es telepet vált. Így az ottani piacon a ráncfelvarrott modell 494 kilométert tehet meg egy feltöltéssel, szemben a korábbi 475-tel. A Kia közleménye szerint a töltés is gyorsabb lett, hiszen a 350 kilowattos DC gyorstöltőkről mindössze 18 perc alatt képes 10-ről 80 százalékra feltölteni a modell.

A frontrészt szinte teljesen átszabták, a nappali menetfény új grafikát kapott, illetve az hűtőmaszk valamint a lökhárító is átalakult.

A külső dizánj módosítások mellett a digitális műszeregységet és a közvetlenül mellette lévő érintőképernyőt is átdolgozták. A kétküllős kormánykerék is fejlődött, immár ujjlenyomat-olvasót is tartalmaz, így az autóhoz rendelt felhasználók kulcs nélkül is indíthatják.

Egyelőre az európai megjelenésről nem közöltek információkat, de vélhetően heteken belül megtörténhet a bejelentés.

A kép illusztráció.

Forrás

Képek forrása: Shutterstock