2024 május 23

NATO: „Ukrajna lassan, de biztosan foglalja vissza területeit”

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára csütörtök délután arról beszélt, hogy „Ukrajna lassan, de biztosan foglalja vissza területeit.”

Jens Stoltenberg főtitkár csütörtökön kijelentette, hogy Ukrajna hadserege „lassan, de biztosan” visszafoglalja Oroszországtól a területeit.”

A NATO főtitkár Harald Stanghelle politikai kommentátornak arról beszélt csütörtökön, hogy „óvatos akar maradni, amikor arról kérdezik, hogy mik Moszkva jelenlegi tervei.” Hozzátette azonban, hogy „egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy az oroszok lemondtak volna arról a céljukról, hogy átvegyék az irányítást Ukrajna felett.”

orosz ukrán háború

Azzal kapcsolatban, hogy esetleg modern NATO harci repülőgépeket szállítanának Kijevnek, Stoltenberg elmondta, hogy „lehetséges, bár erről még nem született döntés.”

Fokozódik a konfliktus, mit lép a NATO?

A fekete-tengeri konfliktus egyre jobban fokozódik. Folytatódtak az orosz dróntámadások Odessza környékén, a gabona lerakatok mellett több város kikötőjét is támadás érte. Ezen kikötők kevesebb mint 100 kilométer távolságra vannak Románia területétől. A háború kritikus pontjává válhat a térség, a Fekete-tenger fontos számos NATO tagállamnak, Ukrajnának és Oroszországnak is.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com