2024 június 21

Repült az autó, Hexa SusHi Tech Tokyo startup bemutatóján

Először repítette magasba Hexa nevű lebegő járművét Tokióban a SusHi Tech Tokyo startup cég a világ legmodernebb technológiáit bemutató nemzetközi rendezvényen.

A Hexa elnevezésű jármű 500 néző szeme láttára emelkedett 10 méter magasba a Tokyo Big Sight kongresszusi központ parkolójában. A tokiói vezetés közölte: a repülő járművek a közlekedés következő generációjának részévé válva hatékony megoldást jelenthetnek a forgalmi torlódások kezelésében és a katasztrófa sújtotta területekre küldött segélyek szállításában. Az amerikai Lift Aircraft Inc. által gyártott Hexa 4,5 méter széles, 2,6 méter magas és mindössze 196 kilogrammot nyom, együléses utastérének tetejére 18 propellert rögzítettek – ismertette a távrati iroda.

A Hexa szombaton, szerdán és csütörtökön napi két tizenöt perces, ingyenesen megnézhető bemutatót tart – közölték rendezvény szervezői. Koike Juriko, Tokió kormányzója a Hexa bemutatóján elmondta: szeretné, ha minél többen megtapasztalnák a csúcstechnológiás fejlesztést, és alig várja, hogy a „repülő autó” a közlekedés részévé váljon.