A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében alakít ki műszaki bázist az AutoWallis Csoporthoz tartozó Sixt autókölcsönző, az 565 millió forintos beruházáshoz 282 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a Külgazdasági és Külügyminisztérium – tájékoztatott az AutoWallis .

A fejlesztés egyik célja, hogy a csoport felkészüljön az autómegosztók vagy flottakezelők kiszolgálására is – írták a közleményben. A tervek szerint a beruházás az év végéig valósul meg; a vállalat egy közel 6 ezer négyzetméteres ingatlant vásárolt, amelyet felújítanak és átalakítanak. Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a beruházással felkészülnek a pandémiás időszakot követő turizmus felfutására, így a Sixt márka még költséghatékonyabb üzemeltetésére, valamint a csoport által később esetlegesen indítandó más mobilitási szolgáltatások – például autómegosztás, flottakezelés – gyors kiszolgálására.

A beruházást a vállalat zöld finanszírozási keretrendszerében tett vállalásoknak megfelelően tervezik, így az ingatlant napelemekkel, e-töltőkkel, hőcserélős hűtés-fűtéssel, vízvisszaforgatással és esővíz-hasznosítással üzemeltetik majd, a gépjárművek tisztítása pedig száraz és vizes kézimosással történik – olvasható a közleményben. A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Csoport árbevétele 48,7 milliárd forint volt az idei első negyedévben, ami 142 százalékkal magasabb, mint a tavalyi összehasonlító időszak árbevétele.

A teljes átfogó eredmény 406 millió forint nyereség lett január-márciusban, szemben a 2020. év ugyanezen időszakában elért 582 millió forintos veszteséggel.