2024 május 20

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot – közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.

Jobbak az eredmények, mint 2022-ben

A határozat szerint a Rába a megállapított eredményt eredménytartalékba helyezi. A közgyűlés elfogadta a vállalat igazgatóságának beszámolóját a társaság tavalyi évi működéséről. A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint 72,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 8,6 milliárd forinttal többet, mint 2022-ben. Átfogó eredménye 1,2 milliárd forint lett, 448 millió forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A Rába közgyűlése döntött arról is, hogy az a tulajdonában álló, 1969-ben épített 67 ezer négyzetéter alapterületű gyártócsarnokot felújítja. A csarnok stratégiai jelentőségű a Rába Nyrt. leányvállalata, a Rába Futómű Kft. működésében. A felújítást három fázisban valósítják meg. A Rába Futómű Kft. a Gyármentő programban elnyert támogatás egy részét az első fázisban megvalósuló tetőszerkezet felújítására fordítja, míg a munkálatok fennmaradó részének finanszírozása saját forrásból történhet – közölte a távirati iroda.

Ingatlanok értékesítése online

A közgyűlés jóváhagyta, hogy az elektronikus aukciós rendszeren keresztül értékesítsék Győr belterületén a Rába tulajdonában álló, két helyrajzi számon nyilvántartott, 9471 négyzetméteres ingatlant. Az ingatlanokat együtt értékesítik, négyzetméterenként minimum nettó 64 700 forintért, összesen nem kevesebb mint 612,8 millió forintért. A Rába Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A papír 1325 forinton zárt csütörtökön. Az elmúlt egy évben árfolyamának maximuma 1575 forint, minimuma pedig 1110 forint volt.

Képek forrása: Shutterstock