2024 május 20

Elfogadta a CIG Pannónia közgyűlése az osztalékfizetési javaslatot

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát csütörtökön, ennek alapján részvényenként 33 forint osztalékot fizet a társaság a 2023-as év után – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A társaság az összesen 3,116 milliárd forint osztalékot az egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből és részben eredménytartalékból fizeti. Az osztalékfizetésre vonatkozó tulajdonosi megfeleltetés tervezett fordulónapja 2024. május 16-a, az osztalék kifizetésének tervezett napja 2024. május 24-e. A társaság az osztalékfizetés technikai lebonyolításáról részletes közleményt fog megjelentetni. A konszolidált jelentés szerint a csoport adózott eredménye 2,873 milliárd forintot. A teljes átfogó jövedelem 6,215 milliárd forintot tett ki tavaly – ismertette a távirati iroda.

A csoport biztosítási díjbevétele csaknem 43 milliárd forintot ért el 2023-ban. A cég igazgatósága felhatalmazást kapott a közgyűléstől a társaság által kibocsátott, harminchárom forint névértékű törzsrészvények megszerzésére legfeljebb a társaság által kibocsátott teljes részvénymennyiség 5 százalékáig. A saját részvény megszerzésére ingyenesen és visszterhesen is sor kerülhet – közölték. A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Szerdán a papír 364 forinton zárt, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 250 forint, a legmagasabb 385 forint volt.

Címlapkép forrása: Shutterstock