2024 május 20

Megugrott a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál jelentősebben bővült havi szinten a tartós javak megrendelése márciusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.

Márciusban a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban 2,6 százalékkal nőtt havi összevetésben. Az elemzők 2,5 százalékos havi bővülést vártak az év harmadik hónapjában a februárban regisztrált 0,7 százalékos növekedést követően. Tavaly november óta márciusban nőtt a legnagyobb mértékben havi szinten a tartós javak megrendelése. Elsősorban a szállítóeszközök iránti erőteljes keresletnek köszönhetően.

A járművek, a nem védelmi célú repülőgépek és a védelmi célú repülőgépek megrendelése is bővülést mutatott. Emellett a számítógépek és elektronikai termékek, az elektromos berendezések, készülékek és alkatrészek, valamint a fémtermékek megrendelései is nőttek. A szállítóeszközök nélkül a tartós fogyasztási cikkek megrendelése 0,2 százalékkal nőtt havi bázison az elemzők által várt 0,3 százalékos bővülés helyett az előző havi 0,1 százalékos növekedést követően. Tartós javakon statisztikai értelemben a legalább három éven keresztül használatban lévő javakat értik – ismertette a távirati iroda.

Címlapkép forrása: Shutterstock