Megtudjuk többek között azt is, hogy mennyivel lett drágább az élet Magyarországon.

Az előző hetekben is bőven volt izgalom a hazai és a nemzetközi piacokon is, és előzetesen úgy tűnik, hogy az előttünk álló napokban sem unatkozhatunk majd. Leginkább a gyorsjelentési szezon folytatására és az inflációs adatokra figyelhetnek a befektetők, miközben az orosz-ukrán háború alakulása továbbra is górcső alatt van a piacokon is.

Nemzetközi piacok – folytatódó közlések

A mai napon a Ryanair, illetve a BionTech gyorsjelentése lehet érdekes, kedden pedig a Bayer és a Walt Disney számait miatt izgulhatnak a részvényesek. Szerdán hajnalban érkezik a kínai inflációs adat, valamint a német tőzsdei nyitása előtt közzéteszi harmadik negyedéves számait az E.ON és az Adidas is. Csütörtökön jelent a Deutsche Telekom, az Arcelormittal, illetve az RWE is. A nap azonban az Egyesült Államok inflációs adata miatt lehet izgalmas, 14:30-kor ugyanis közlik, hogy lassult-e, illetve mennyivel lassult tovább az inflációs nyomás az USA-ban.

Kiderül, hogy tovább lassult-e az amerikai infláció (www.shutterstock.com)

Az inflációs és maginflációs adattal együtt teszik közzé szokásosan a munkanélküli segélykérelmek számának alakulását, amely az USA munkaerőpiacának feszességéről ad információt a piac számára. Pénteken 8 órakor az előzetes angol GDP adat adhatja meg az alaphangot az európai kereskedéshez, délután 4 órakor pedig a Michigani Egyetem előzetes fogyasztói bizalmi indexe adhat némi információt az amerikai gazdaság állapotáról.

Hazai piac – jönnek a jelentések

A fenti, nemzetközi piacra ható tényezők természetesen erősen befolyásolhatják a budapesti parketten uralkodó hangulatot is, azonban több specifikus információ is napvilágot lát majd. Kedden a magyar tőzsde nyitása előtt teszi közzé gyorsjelentését a Richter, a tőzsdezárás után pedig a Magyar Telekom adatsorát ismerhetjük meg. Ugyanezen a napon 9 órakor tudjuk meg, hogy milyen számokat produkált az ipar szeptemberben. Szerdán 9 órakor az inflációs adat mutatja meg, hogy tovább gyorsult-e a pénzromlás Magyarországon, pénteken tőzsdenyitás előtt pedig a legnagyobb hazai blue chip, az OTP teszi közzé gyorsjelentését.

www.erstemarket.hu/elemzesek/naptarak

Címlapkép forrása: Shutterstock