A PannErgy 201,1 ezer gigajoule hőmennyiséget értékesített a harmadik negyedévben, 38,9 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett termelési jelentésben.

A tájékoztatás szerint a kiemelkedő teljesítmény oka az átlagosnál hűvösebb szeptember és a folyamatos beruházás a hatékonyság, az üzembiztonság, illetve a kapacitások növelésére. A negyedéves tervértéket mintegy 22,9 százalékkal teljesítette felül a vállalat. A cég megerősítette az ide üzleti évre tervezett konszolidált, 3250-3350 millió forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) várható teljesülését. A terv teljesítését, illetve a 2023-ra vonatkozó nyilvános EBITDA-tervet a negyedik negyedéves termelési jelentésben aktualizálják.

A társaság közölte azt is, hogy elsődleges célja a jelenleg kihasznált feletti jelentős szabad hőkapacitásainak hasznosítása. Megjegyezték, hogy a radikálisan megemelkedett szénhidrogénárak és ellátás bizonytalansága, továbbá a szén-dioxid-kibocsátási kvóta költségei miatt a geotermikus energia versenyképessége tovább nőtt. A PannErgy Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, pénteki záróáruk 1055 forint volt. A részvény árfolyama az utóbbi egy évben 830 forint és 1150 forint között alakult – közölte a távirati iroda.