Összességben erős negyedéves eredményekről számolt be az Intel a tegnapi tőzsdezárást követően.

Az Intel Corporation a csütörtöki tőzsdezárást követően publikálta harmadik negyedéves jelentését. A chipgyártó árbevétele és az egy részvényre jutó korrigált nyereség a Wall Street-i elemzők által előzetesen becsült értéknél jobban alakult, azonban az Intel az előzetesen vártnál gyengébb negyedik negyedévet prognosztizál.

Az Intel Corporation nemzetközi vállalat, amely elsősorban a mikroprocesszorairól ismert, de ezenkívül az Intel gyárt még hálózati kártyákat, alaplapi chipkészleteket, videokártyákat és egyéb számítógépes eszközöket is.

Az Intel részvényei a harmadik negyedéves jelentés nyilvánosságra hozatalát követően több mint 7 százalékos mínuszba fordultak. Az Intel a csütörtöki kereskedési napot egyébként 1.1 százalékos emelkedést követően 56 dolláron zárta.

Az Intel árbevétele a harmadik negyedévben 19.19 milliárd dollárosra duzzadt, a tavalyi év azonos periódusában 18.33 milliárd dolláros árbevételt mutatott fel a vállalat. Ezzel végre megtört a sorozatban 4 negyedéve tartó árbevétel csökkenés.

Az Intel a harmadik negyedévben 6.82 milliárd dolláros, részvényenkénti 1.67 dolláros nyereséget ért el, szemben a tavalyi év azonos periódusában látott 4.28 milliárd dolláros, részvényenkénti 1.02 dolláros nyereséggel. Az egy részvényre jutó korrigált hozam 1.71 dolláron alakult, szemben az egy évvel korábbi 1.11 dollárral.

A Wall Street-i elemzők előzetesen részvényenkénti 1.11 dolláros korrigált nyereséget és 18.24 milliárd dolláros árbevételt vártak.

A negyedik negyedévre vonatkozóan a vállalat 19.2 milliárd dolláros árbevételt és részvényenként 78 cent nyereséget prognosztizál. Az elemzők átlagosan 18.25 milliárd dolláros árbevétellel és részvényenkénti 1.01 dolláros korrigált eredménnyel kalkuláltak.

Az év egészére vonatkozóan az Intel 77.7 milliárd dolláros árbevételt és részvényenkénti 4.50 dollár profitot vár. Az elemzők 2021 egészére 73.59 milliárd dolláros bevételt és 4.79 dolláros részvényenkénti eredményt becsültek.

Az elmúlt 12 hónap alatt az Intel részvényei 4.7 százalékkal erősödtek, ugyanezen periódus alatt az Intel is magában foglaló Dow Jones Index 26 százalékkal emelkedett.

Forrás: MarketWatch