A rekorderős júliusi teljesítményt követően gyengén kezdték augusztus első kereskedési napját az amerikai vezető tőzsdeindexek.

A rekorderős júliusi teljesítményt követően gyengén kezdték augusztus első kereskedési napját az amerikai vezető tőzsdeindexek. Mindhárom vezető amerikai tőzsdeindex negatív tartományban zárta a tegnapi kereskedési napot, ezzel megszakadt a három napja tartó nyerőszéria.

Az elmúlt napokban látott felívelésnek köszönhetően az amerikai vezető tőzsdeindexek júliusi teljesítménye kiemelkedően erősen alakult. A Dow Jones és az S&P 500 2020 novembere óta nem zárt ilyen erős hónapot, a Nasdaq Composite Index 2020 áprilisa óta nem tudott ilyen erős havi teljesítményt felmutatni.

Gyengén alakult augusztus első kereskedési napja

Augusztus első kereskedési napjára azonban már nem jutott az elmúlt napokban látott lendületből, enyhe mínuszba fordultak a vezető tőzsdeindexek.

A Dow Jones Ipari Átlag hétfőn többször is pozitív tartományba tudott fordulni, azonban nem tartott ki a lendület. A blue-chip index 46.73 pontos, 0.14 százalékos visszahúzódást követően 32 798.40 ponton zárta augusztus első kereskedési napját. A közelmúltban látott felpattanást követően már csak 9.74 százalékos mínuszban van idén a blue-chip index.

Az S&P 500 árfolyamában is hasonló mozgást láthattunk tegnap. Az S&P 500 enyhe 11.66 pontos, 0.28 százalékos esést követően 4 118.63 ponton zárta a hét első kereskedési napját. A benchmark index sokat korrigált a júniusi mélypontjához képest és már „csak” 13.59 százalékos mínuszban van idén.

A Nasdaq Composite Index a kereskedési idő közel felét pozitív tartományban töltötte, a zárásra azonban a tech fajsúlyos index is enyhe mínuszba fordult. Az index 21.71 pontos, 0.18 százalékos mínuszban zárta a tegnapi kereskedési napot. A Nasdaq Composite Index továbbra is igen súlyos mínuszban áll, 2022-ben 20.94 százalékot esett vissza a tech fajsúlyos index értéke.

A hét során a vállalati negyedéves jelentések lesznek továbbra is a fókuszban, az elkövetkező napok során az S&P 500 komponensei közül durván 150 vállalat fogja nyilvánosságra hozni negyedéves pénzügyi eredményeit.

(www.shutterstock.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com