Kétmilliárd forintért dobra verik a felszámolás alatt lévő Jeans Club (JC) Ruházati és Kereskedelmi Kft. vagyonát; a tízmilliárdos forgalmat bonyolító cég a hitelei és kiterjedt üzlethálózata miatt dőlhetett be a Napi Gazdaság szerint.

A lap hétfői száma ismerteti: a felszámoló Duna Libra Közgazdász Zrt. a társaság központi ingatlanát, raktárait, járműveit, berendezéseit és Philip Russel nemzetközi védjegyét összesen nettó 2,17 milliárd forintért hirdette meg értékesítésre. Ajánlatot augusztus 13-án lehet tenni a felszámoló irodájában. A ruházati termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozó – szinte mindegyik nagyobb vidéki városban és budapesti bevásárlóközpontban jelen lévő JC felszámolása tavaly szeptemberben indult el, miután sikertelenül zárult a májusban kezdeményezett csődeljárása.

A társaság tartozása 2010. december végén meghaladta a 8,35 milliárd forintot, legnagyobb hitelezője a CIB Bank Zrt. A cég tavaly szeptember óta fent van az adóhatóság legnagyobb, 100 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó cégeket soroló listáján. A Jeans Club szerepelt a Magyar Hírlap 2010 decemberében megjelent “50 sikeres kis- és középvállalkozás” című kiadványában, e szerint hat országban volt jelen, 54 üzletet működtetett és mintegy 900 alkalmazottat foglalkoztatott. 2010-ben a “gazdasági válság által keletkezett piaci rést kihasználva” önerőből és partnerek bevonásával tíz új egységet nyitott, és 2011-ben további húszat tervezett.