A jelenlegi tervek szerint úgy tűnik, hogy a Porsche Boxster és Cayman modellek ötödik generációja 2025-ben léphet piacra, elektromos hajtással szerelve.

A nagysikerű Porsche 718 Boxster elektromos hajtással szerelt utódjával megkezdte a Porsche a közúti teszteléseket. A német sportautógyártó tervei szerint a Porsche Boxster és Cayman modellek ötödik generációja 2025-ben léphet piacra, elektromos hajtással szerelve.

A következő generációs Porsche Cayman és Boxster egy olyan egyedi elektromos sportautó platformot kap, amely a jelenlegi belsőégésű motorral szerelt sportautók karakterét hivatott utánozni. Amennyiben beválik a Porsche terve, az elektromos platform számos jövőbeli Audi és Lamborghini modell alapjául is szolgálhat.

Az autógyártó megerősítette, hogy a következő generációs Boxster-Cayman duót kizárólag elektromos hajtáslánccal kívánja értékesíteni. A Porsche a jelenlegi tervek szerint az évtized közepén dobná piacra a modelleket. A jelenlegi adatok alapján valószínűleg a kétüléses Boxster-Cayman modellek lesznek a Porsche kínálatának harmadik tisztán elektromos hajtással szerelt modellcsaládja. Az elektromos hajtással szerelt Taycan modellek már jelenleg is kaphatóak, míg a Porsche Macan SUV elektromos kivitele 2024-ben érkezik.

Az autógyártó célja, hogy a tisztán elektromos hajtású járművek 2025-re a globális eladások 50 százalékát, 2030-ra pedig 80 százalékát tegyék ki. A Panamera modelleket jelenleg hibrid hajtással is kínálják, azonban a két legkapósabb modellnek, a 911 sportautónak, valamint Cayenne SUV-nak elektromos kiviteleiről egyelőre még nem közölt semmilyen információt a Porsche.