Az Otthon Centrum (OC) csoport nettó árbevétele 2,83 milliárd forint volt az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakban elért 1,94 milliárd forint után, az adózott eredmény az első hat hónapban meghaladta a 461 millió forintot.

Az előző év első fél évében 189 millió forintot tett ki – tette közzé a társaság a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült konszolidált féléves jelentésében, a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Az indoklás szerint a növekedés oka elsősorban az, hogy tavaly a tavaszi időszakot erősen sújtották a koronavírus-járvány miatti lezárások, amelyek hatását leginkább az ingatlanközvetítési tevékenység árbevételén érezték. A társaság jelezte, hogy a válságra általános költségcsökkentéssel reagáltak, ugyanakkor a nehezen pótolható, árbevételt generáló értékesítési csapatok megtartását próbálták átmeneti kiadásokkal segíteni.

A jelentés szerint az átalakított oktatási és értékesítési rendszer jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 2020. második fél évében már a korábban megszokott szinten tudott működni a cégcsoport. Megjegyezték azt is, hogy az idei első félévi időszak minden tekintetben rekordnak számít. Az első hat hónap értékesítési mutatói, valamint a harmadik negyedéves tapasztalatok alapján a cégcsoport hasonlóan sikeres második fél évet vár az ingatlan- és a hitelközvetítés piacán is – közölte az OC -ismertette a távirati iroda.