Az AutoWallis csoport megvásárolja a Nelson csoport flottakezelési üzletágát, ezzel a piacépítés mellett jelentős nyereségtermelő tevékenység kerül az autós céghez – közölte az AutoWallis.

A közlemény szerint a flottakezelői piacon a 10 legnagyobb szereplő közé tartozó Nelson megszerzésével az AutoWallis 2-2,5 százalékos részesedést szerez a magyar flottakezelési piacon. Az akvizíciót az AutoWallis saját forrásaiból fedezi, külső finanszírozást, saját részvényeket nem használ fel. A felvásárlásra kedvező árazási feltételek mellett kerül sor, amely biztosítja a vételárban a megvásárolt vállalatok saját tőkéjén felül fizetett goodwill rövidtávú, 2 éven belüli megtérülését – írják a közleményben, a konkrét vételár említése nélkül. A Nelson flottakezelő üzletága 2021-ben 4,2 milliárd forintos árbevétel mellett 2,4 milliárd forint kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA), valamint 230 millió forint adózás előtti eredményt ért el – olvasható az AutoWallis közleményében. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a tranzakció több szempontból támogatja az AutoWallis növekedési stratégiájának megvalósítását – ismertette a távirati iroda.

A Nelson jelenlegi piaci részesedésére építve, azt organikusan növelve az AutoWallis Csoport újabb, jelentős eredménytermelő szolgáltatást kínálhat fel a tervek szerint 2025-ben már mintegy 10 ezer darab gépjárművet értékesítő kiskereskedelmi üzletág ügyfelei részére. A vezérigazgató közölte, jelenleg vizsgálják a korábban publikált tervszámok felemelésének lehetőségét az AutoWallis Csoport eredménynövekedésének várakozások feletti üteme miatt. A flottakezelési tevékenységből származó árbevételt és eredményt a korábban publikált tervszámok nem tartalmazták – tette hozzá. A tájékoztatás szerint a felvásárlás a versenyhivatali jóváhagyást követően, várhatóan 2023 első negyedévében zárulhat. A tranzakcióban érintett vállalatok meghatározó munkavállalói és vezetői a tervek szerint bekerülnek az AutoWallis Munkavállalói Résztulajdonosi Programjába, ezzel hosszú távon ösztönözve őket az AutoWallis Csoport stratégiájának megvalósítására – közölte az AutoWallis.

Az AutoWallis részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A részvénnyel csütörtök délután 89 forinton kereskedtek, a papír az elmúlt évben 83 forint minimumot és 128 forint maximumot ért el.