A United Airlines Holdings az első negyedévben a vártnál nagyobb veszteségről számolt be hétfő este.

A United Airlines Holdings 2021 első negyedévében a vártnál nagyobb veszteségről számolt be hétfő este.

A hétfői tőzsdezárás után a United Airlines 3.2 milliárd dolláros első negyedéves bevételről számolt be, ami 66%-os csökkenést jelent 2019 első negyedévéhez képest. A légitársaság előzetesen beharangozta a múlt héten, hogy a bevétel várhatóan alacsony lesz. Ezzel az elemzők is tisztában voltak.

De a United Airlines még így is rosszabb számokat közölt, mint ahogyan azt az elemzők várták. A légitársaság részvényenként 7.50 dolláros korrigált veszteségről számolt be. A FactSet szerint az elemzői várakozások 7.05 dollár körül voltak. A légitársaság 3 milliárd dolláros adózás előtti veszteséget jelentett, szemben a 2.8 milliárd dolláros veszteségre vonatkozó becslésekkel.

A légitársaság a továbbiakban a kapacitás 45%-os csökkenésre számít 2019 második negyedévéhez képest, ami kilenc százalékpontos javulást jelentene az idei első negyedévhez képest. A United Airlines tervei szerint idén májusban a 2019 májusi összes út 52 százalékának megfelelő számú járatot tud majd indítani. A cég közlése szerint még idén visszatérhetnek a „pozitív nettó bevételhez”. Még akkor is, ha az üzleti és nemzetközi utazások csak a 2019-es szint 65%-ára térnének vissza.

Scott Kirby CEO elmondása szerint a légitarsaság továbbra is biztos abban, hogy legkésőbb 2023-ban felülmúlják a 2019-es EBITDA-t. A légitárság becslése szerint a második negyedéves működési költségek 32%-kal alacsonyabbak lesznek, mint 2019 második negyedévében.

A United Airlines részvényei a keddi piacnyitás után másfél órával közel 10%-os mínuszban voltak. Részvénypiaci tekintetben idén még így is jól teljesített az UAL. 2021-ben kicsivel több mint 14%-kal került fentebb a részvény árfolyama. Az elmúlt egy év tekintetében pedig 78%-os emelkedést tudnak felmutatni a United Airlines papírjai.

Az elmúlt 2 hónap mozgása.
Az elmúlt több mint egy év eseményei.