2024 április 30

Bajba kerülhet a Mol, az OTP és a Richter is

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese szerint annak ellenére, hogy a nemzetközi piacokon a hangulat alapvetően kedvező, a BÉT ettől némileg elszakadt és a belföldi vállalati hírek, például a Mol és az INA kapcsolatának alakulása befolyásolják a belföldi befektetői hangulatot. Az igazgatóhelyettes a csütörtöki nyitásban fél százalék körüli BUX erősödést vár, a napi forgalom alacsony lesz.

Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője viszont úgy vélekedett, hogy a befektetői hangulatot ronthatják az Oroszország elleni újabb szankciók. Ezt főként azok a részvények érezhetik meg, amelyeknek „orosz kitettségük van” – mondta. A BÉT-en így bajba kerülhet a Mol, az OTP és a Richter is. A Magyar Telekom viszont nyertese is lehet a csütörtöki kereskedésnek a BÉT-en. Mindezek alapján, véleménye szerint, egy százalék körüli csökkenés várható a magyar börzén a csütörtöki nyitásban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,57 pontos, 0,10 százalékos emelkedéssel, 18 161,82 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 4,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]