2024 július 22

Itt az OTP Alapkezelő új részvény alapja

Az Egyesült Államok 500 vezető vállalatát hozza elérhető közelségbe az OTP Alapkezelő új részvény alapja.

A világ legnagyobb és leglikvidebb tőkepiaca kihagyhatatlan egy jól diverzifikált befektetési portfolióból. Erre kínál optimális megoldást az OTP Alapkezelő új részvény alapja, az OTP USA Részvény Alap. A július elején indult befektetési alap az Egyesült Államok globálisan is meghatározó gazdaságára és erős vállalataira épít. Teljesítményében hosszú távon az S&P 500 index teljesítményét igyekszik meghaladni.

Ki gondolta volna két évvel ezelőtt az Nvidia-ról, hogy az árfolyama nyolcszorosára nő, és ezzel a világ legértékesebb vállalatává válik? Ez csupán egy az amerikai részvénypiac legendás történeteiből, amelyek között olyan innovátorok részvényeit jegyzik, mint az Apple, a Microsoft, az Amazon, a Meta, a Google, a Tesla, a Netflix, az Nvidia vagy a Moderna.

„A világ legnagyobb és leglikvidebb tőkepiacát egyetlen jól diverzifikált befektetési portfolióból sem lehet kihagyni”. Szögezi le Halas Zoltán, szenior portfolió menedzser, az OTP USA Részvény Alapot kezelő szakmai csoport vezetője. Az alapot aktívan, fundamentális, technikai és kvantitatív elemzésekre támaszkodva kezelik a szakértők. Ők figyelik a piaci trendeket és a vállalatok teljesítményét, és ennek megfelelően döntenek a portfolió összetételéről.

Az S&P 500-nak a teljesítményét igyekszik meghaladni

A részvény alap hosszú távon a világ legjobban követett részvényindexének, az S&P 500-nak a teljesítményét igyekszik meghaladni. Ez a tőzsdeindex az Egyesült Államok 500 vezető vállalatát tartalmazza, ezáltal az amerikai piaci kapitalizáció 80 százalékát fedi le. „Az amerikai piac fejlettségének és likviditásának köszönhetően gyakorlatilag tetszőleges összetételű portfoliót lehet könnyedén és olcsón kialakítani” – hangsúlyozza Halas Zoltán, hozzátéve: mivel az amerikai dollár domináns tartalékvaluta, piaci turbulenciák esetén pedig menekülődeviza, képes lehet tompítani a forintban és euróban denominált portfolió árfolyamingadozásait is.

A minimum 5 év ajánlott befektetési időtávú, közepesen magas kockázati besorolású részvény alap ÁÉKBV/UCITS formában került kibocsátásra.  Ez egyfelől megkönnyíti az országhatáron túli értékesítést, másfelől azzal védi a befektető ügyfeleket, hogy szigorú limiteket határoz meg például az alap által felvehető egyedi pozíciókra. Az OTP USA Részvény Alap azoknak a kifejezetten hosszú távú befektetési célokkal rendelkező befektetőknek lehet ideális választás, akik amerikai dollár kitettséget keresve szeretnék diverzifikálni a megtakarításaikat, és ehhez az amerikai tőzsdén jegyzett, a technológiai fejlődés motorját jelentő vállalatok teljesítményéből szeretnének részesedni.

Az OTP USA Részvény Alap befektetési jegyei a fő forgalmazó OTP Banknál érhetők el, és megvásárolhatók az elektronikus csatornákon is. További részletek: https://www.otpbank.hu/otpalapkezelo/hu/A_USA