2024 július 22

EY: optimisták a vezérigazgatók

Az EY legfrissebb nemzetközi felmérése alapján optimisták a vezérigazgatók. Bevételnövekedésre számít a megkérdezettek 60 százaléka, a profit bővülését várja 65 százalékuk. Közölte az EY kedden az MTI-vel.

Az EY megbízásából az FT Longitude, a Financial Times Group speciális kutatási részlege márciusban és áprilisban készített kutatást 21 országban. Köztük Brazíliában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Kínában és Indiában.

A felmérésbe 1200 vezérigazgatót és 300 intézményi befektetőt vontak be. Megállapították, hogy a vezérigazgatók előrejelzése megegyezik a befektetők elvárásaival, akik elsősorban bővülést, valamint digitális fejlesztéseket és költségoptimalizálást várnak el a cég vezetőktől.

Hozzátették, hogy a megkérdezettek a vállalati összeolvadásokra és felvásárlásokra is komoly várakozással tekintenek idén. A válaszadók a tranzakcióktól leginkább új technológiákat, termelési kapacitásokat és innovatív startupok bekebelezését remélik, de a piaci részesedés növelése és a földrajzi terjeszkedés is kiemelt cél a felmérés szerint.

Képek forrása: Shutterstock