2023 március 21

Van kiút az alultápláltság ördögi köréből

Társadalmi felelősségvállalás

Minél nagyobbra nő egy vállalat, s minél több kontinens piacain tudja megvetni a lábát, annál közelebb kerül a glóbuszunkat sújtó humanitárius problémákhoz, a nagyobb rálátás márpedig nagyobb és tudatosabb felelősségvállalással is jár.

Ennek számos formáját ismerhetjük a pénzbeli felajánlásoktól a tárgyi adományokig, hovatovább a szeretet ünnepe közeledtével, karácsony környékén, sokan kampányszerűen indítanak kisebb-nagyobb jótékonysági és egyéb társadalmi akciókat. 

A kampányszerű jótékonykodás is nagyon fontos és tiszteletreméltó tevékenység, az viszont, hogy egy vállalat a saját laboratóriumaiban új terméket fejlesszen külön e célra, és a saját programját egész évben, minden évben, a mindenkori ünnepektől függetlenül, vásárlóit közvetlenül bevonva működtesse, már kevésbé gyakori eset. 

A Nu Skin a 2002-ben útjára indított „Tápláld a Gyermekeket” kezdeményezésével és a speciális igényeknek megfelelő VitaMeal kifejlesztésével épp erre vállalkozott. 

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

A VitaMeal-csomag legfontosabb előnyei

Az alultápláltság elsősorban az elmaradott és a fejlődő országokat fenyegeti, és a közvélekedéssel szemben nem a testsúllyal, hanem a szervezet megfelelő energia- és tápanyag-ellátottságával áll összefüggésben. 

A hagyományos segélyprogramok ugyan elegendő kalóriát és fehérjét juttatnak a rászorulókhoz, de ezekből a csomagokból általában hiányoznak a normál immunfunkciók támogatásához szükséges vitaminok és ásványi anyagok. 

A külön erre a célra fejlesztett VitaMeal alapanyagai a megfelelő mennyiségben tartalmaznak kalóriát, fehérjéket, vitaminokat, rostokat, elektrolitokat, zsírsavakat és szénhidrátokat, amelyekre az alultáplált gyermekeknek szükségük van a növekedéshez és a lehetőség szerinti legteljesebb fejlődéshez.

Így nagyobb valószínűséggel kerülhetik el az olyan állapotokat, mint például az A-vitamin hiányát (a farkasvakság egyik vezető okozója) és a cinkhiányt (fejlődő országokban elterjedt növekedésbeli visszamaradottságot okozhat, a gyermekeket védtelenebbé teszi a fertőzésekkel és a hasmenéssel szemben). 

Egy csomag VitaMeal 30 gyermekadagnak felel meg. 

Önzetlen segítség

A program maximális sikere érdekében az adományok olyan független, non-profit szervezetekhez jutnak, amelyek az alultápláltságtól, illetve éhínségtől sújtott emberek számára történő ételosztásra specializálódtak, és – ami legalább ennyire fontos – lokális beágyazottsággal és ismeretekkel rendelkeznek. 

Ilyen szervezet az „Etesd a gyermekeket” (Feed the Children) is, amely az egyik legnagyobb nemzetközi jótékonysági szervezet az Egyesült Államokban, több mint 60 országban tevékenykedik, és a rászoruló családok részére több millió kilogramm táplálék szétosztására szakosodott. 

Napjaikban átlagosan havi 5 millió ételadagnyi adomány megtétele történik folyamatos jelleggel, ami több mint 150.000 éhes gyermek táplálását jelenti világszerte.

Hova kerülnek a csomagok?

A csomagok szétosztása a kórházak és árvaházak mellett a helyi iskolákban történik, hogy a gyermekeket még inkább oda lehessen vonzani, hogy a tanulással és az önfejlesztéssel is szorosabb kapcsolatot ápoljanak. 

A Nu Skin „Tápláld a Gyermekeket” kezdeményezésének köszönhetően a programhoz kapcsolódó non-profit szervezetek eddig több mint 550 millió ételadagot osztottak ki globálisan (elsősorban Malawiban, Bolíviában és Kínában).

És mivel a fogyasztók készpénz helyett élelmiszerterméket adományoznak, pontosan tisztában lehetnek felajánlásuk hasznosságával, és közvetlen jobbító hatásával.