Rendkívüli Hírek:

2024 február 27

Nvidia – nagyot ugrott a profit

Jelentősen nőtt a Nvidia, a grafikai processzorok amerikai óriásgyártójának a profitja és a bevétele az idei pénzügyi harmadik negyedévében éves összevetésben.

A cég közlése szerint az október végével záródott három hónapban az adózott eredménye 9,2 milliárd dollárra ugrott. Az egy évvel korábbi 680 millió dollárról, részvényarányosan 27 centről 3,71 dollárra emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 10,02 milliárd dollár, részvényenként 4,02 dollár lett. A bevétel háromszorosára, 5,9 milliárd dollárról 18,1 milliárd dollárra nőtt. Ezen belül az adatközponti részlegének a bevétele csaknem 280 százalékkal, 14,51 milliárd dollárra emelkedett. A játékszegmens bevétele 81 százalékkal, 2,86 milliárd dollárra bővült. Elemzői várakozások átlagában kisebb, 16,2 milliárd dollár bevétel és szerényebb, 3,37 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos profit szerepelt.

A Nvidia 20 milliárd dollár körüli bevételre számít a folyó pénzügyi negyedik negyedévre (ami 231 százalékos éves növekedésnek felel meg), szemben az elemzők átlag becsült 18 milliárd dollárral. A cég kedvező eredményei azzal függnek össze, hogy jelentős a kereslet a Nvidia által gyártott, a mesterséges intelligencia fejlesztésére használt HGX platformok iránt – közölte a távirati iroda.

Fotó: shutterstock.com