2024 május 27

Semmi sem állítja meg az Nvidia-t – Ismét robbant a jelentés bomba

Gyakorlatilag mindenben megverte a piaci várakozásokat az Nvidia, majd pedig ezt megpecsételte, egy elképesztően pozitív előrejelzéssel is.

Robog az AI vonat

2023 első felének legnagyobb tőzsdei csillaga volt az Nvidia, hiszen 300%-ot emelkedett a részvény értéke. A szárnyalást a 2022 végén beindult mesterséges intelligencia hype tette igazán naggyá amivel kapcsolatban sokan szkeptikusak voltak. Azonban az Nvidia nem csak az árfolyamával, hanem a számaival is lenyűgözte a befektetőket, hiszen rövid úton hasznot tudott húzni a növekvő piaci területből.

Az újabb jelentése pedig ismét olaj a tűzre, hiszen az amúgy is erős előrejelzéseit tovább növelte, az eddigieknek pedig bőven megfelelt. Nem csoda, hogy a jelentést követően 8%-ot ugrott az árfolyam.

A puszta számok

Az E/P vagyis „earning per share” a várt 2.09 helyett 2.70 lett, míg az árbevételt 13.51 milliárd dollárra sikerült feltornászni a 11.22-helyett. A cég emellett a harmadik negyedéves bevételében 16 milliárd dollárral számol, ami simán túllövi a szakértők számait.

A meglepő része azonban csak ezután következett. Az Nvidia 170%-os eladási növekedéssel számol évesített szinten. Ez egy ekkora cégnél nem mindennapos. A nettó bevétel is repesztett, majdnem tízszeresére nőtt az egy évvel ezelőttihez képes.

Forrás: cnbc.com

Képek forrása: shutterstock