2024 május 29

Bitcoin ETF – ugrik a Coinbase

Több mint 12 százalékos pluszba fordult hétfőn a Coinbase, miután a Cboe Global Markets ismét kérelmet nyújtott be a Tőzsdefelügyelethez, hogy lehetőséget kapjanak Bitcoin ETF-ekkel való kereskedésre.

A Coinbase Global Inc. részvényei hétfőn az égbe szöktek. Több mint 12 százalékot emelkedett az árfolyam, ezzel március óta nem látott magasságokba tért vissza a papír. A Cboe Global Markets ismét, egy felülvizsgált tőzsdei jegyzési kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez a Bitcoin ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) kapcsán. A kérelmezettek között szerepel a Fidelity Investments Wise Origin Bitcoin Trust ETF is.

A felülvizsgált kérvényben a Cboe a Coinbase-t javasolta partnerének a „felügyeleti megosztási megállapodásban”, ami lehetővé tenné a Cboe számára a piaci manipuláció felügyeletét és megelőzését.

bitcoin

Korábban a BlackRock Inc. is váratlanul kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC), melyben Bitcoin-ba fektetők ETK-ek létrehozásának engedélyezését kérelmezte. A médiajelentések szerint a már befutott pénzügyi szervezetek ígéretes jövőt vizionálnak a kriptovaluta ETF piac számára.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com