2024 július 25

52 hetes csúcson a Bitcoin!

Tovább szárnyal a Bitcoin! Pénteken közel 5 százalékot erősödött a kriptovaluta, ezzel 31.4 ezer dollár fölé tudott törni az árfolyam.

A Bitcoin pénteken közel 5 százalékot emelkedett, ezzel új 52 hetes csúcsot ért el az árfolyam. Folytatódik a kriptovaluták árfolyamában látott emelkedés, 2023 egyik legjobb hetét produkálták a kriptoeszközök. Spekulációk szerint a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) új lehetőségeket teremthetnek a legnagyobb digitális eszközök számára.

bitcoin

A BlackRock Inc. a múlt héten váratlanul kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC), melyben Bitcoin-ba fektetők ETK-ek létrehozásának engedélyezését kérelmezte. A médiajelentések szerint a már befutott pénzügyi szervezetek ígéretes jövőt vizionálnak a kriptovaluta ETF piac számára. Mindez természetesen a kriptovaluták árfolyamára is pozitív hatást gyakorolt.

Továbbá a monetáris szigorítás valószínűsége a jelek szerint csökkentette a befektetők étvágyát a biztonságos menedékeszközök iránt, mint amilyen az arany is. Ezzel egyidejűleg a spekulatív jellegű magas kockázati besorolású instrumentumok iránti kereslet megnőtt, ilyen többek között a Bitcoin is.

dollár

A Bitcoin árfolyama szerdán több mint 10 százalékos ugrást követően átlépte a 30 ezer dolláros szintet. Ma délután 31.4 ezer dollár fölé tudott törni a kriptopénz, ezzel új 52 hetes csúcsot állított be az árfolyam. 2022 júniusa óta nem láttunk 31.4 ezer dollár fölötti Bitcoin árfolyamot, idén közel 90 százalékos pluszban van a kriptovaluta.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com