2024 július 14

Nagyot megy a Bitcoin!

A Bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 10 százalékot ugrott. Az árfolyam több mint 6 hete nem látott magasságokba tört, 30 ezer dollár fölött jár a jegyzése.

A vezető kriptovaluták tovább folytatták a rallyt szerdán is. A Bitcoin árfolyama több mint hat hét óta először lépte át a 30 ezer dolláros szintet. A globális gazdasági bizonytalanság közepette a kockázatos eszközök iránti kereslet nőni látszik.

bitcoin

A Bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 10 százalékot ugrott. Délután az árfolyam megközelítette a 30.9 ezer dolláros szintet is. Utoljára április közepén jegyezték ilyen magasan a kriptovalutát. A Bitcoin árfolyama nemrégiben, június 14-én még 25 ezer dollár alá is besüllyedt, miután az Amerikai Tőzsdefelügyelet pert indított a Binance és a Coinbase platformokkal szemben. Ezen szinthez képest közel 25 százalékos az erősödés mértéke. Jelenleg 30.3 ezer dollár körül jegyzik a kriptoeszközt.

A kriptovaluták lendületesen kezdték az évet, még a jelenlegi rallyt követően már több mint 80 százalékos pluszban van idén a Bitcoin. A piaci kapitalizáció alapján legnagyobb kriptovaluta 2022 júniusa óta először tudott 30 ezer dollár fölé törni idén áprilisban, ma ismét sikerült. A 30 ezer dolláros szint pszichológiailag is fontos szintnek számít, 2022 nyarán innét zuhant brutális medvepiacba a Bitcoin és ezáltal az egész kriptopiac is.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com