2024 május 20

Putyin bekeményített – Komoly ellencsapás a britekre!

Putyin Oroszországa 22 brit állampolgárt helyezett feketelistára válaszul London továbbra is agresszív irányvonalára – jelentette  be az orosz külügyminisztérium.

„A brit fél ellenséges fellépésére válaszul a kormányhivatalok, az IT-szektor és a brit jogi szolgáltatási piac számos képviselőjének felvételéről döntöttek az orosz „stoplistára”.

Orosz „stoplista”

Ezek a többi között a brit Micro Focus Group Limited, Helsing Limited, NEC Software Solutions, Improbable. A Cisco, a TechUK egyesület, a Fieldfisher ügyvédi iroda. A Micro Focus a kijevi biztonsági erőknek szolgáltatja az adatgyűjtéshez és az orosz csapatok és infrastruktúra elleni támadások indításához szükséges szoftvereket és kibervédelmi megoldákat – ismertette a Ria Novoszty portál.

A listán szerepelnek azok is, akik a putyini orosz administráció szerint részt vesznek abban, hogy a közép-ázsiai országokat illegitim egyoldalú szankciók betartására kényszerítsék.

A gazdaság „megfojtása”

Az orosz vezetés szerint a gazdaság „megfojtása” érdekében a brit hatóságok fájdalmas csapásokat mérnek a harmadik országok jólétére. Ezt hangsúlyozta a Külügyminisztérium. A minisztérium tovább dolgozik a szankcióslista bővítésén.