2023 március 31

Üzleti sikertippek 2018-ra

A pánikban halászni

„Nem akarom Fátum Doktor szerepét eljátszani, – utal Tim Ferris a Marvel Univerzum egyik főellenségére – de szerintem az USA-ban az egyik eszközosztály hamarosan 30-50 százalékot is veszíthet az értékéből. Jöhet ez az ingatlanpiac, vagy a NASDAQ felől, mindenesetre fennáll a dominóhatás veszélye, és borulhat  egy elemmel együtt sok minden más is.”

„És a gazdasági pániknak hogyan örülhet egy vállalkozó? – teszi fel a kérdést Ferris – Számos oka lehet rá. Amikor vér hömpölyög az utcán, jó néhány, egyébként meglehetősen drága dolog sokkal olcsóbban hozzáférhető: befektetés, reklám, akvizíciók, hogy csak néhányat említsek ezek közül.”

 A hit legyen az egyik talapzat

„Bár a kockázati tőke emelkedése során egyre nehezebb, csak azok maradnak a játékban, akik igazán hisznek abban, amit csinálnak. Ez a vállalkozókra és befektetőkre egyaránt igaz.  A legjobb tech befektetéseimet én például mind a 2008-2009-es „dotcom lufi” kidurranása után kötöttem” – fogalmaz Ferris.

„Végül, amikor a legtöbb versenytársad a költségcsökkentés, a munkatársak elbocsátása, a fizetések nyirbálása mellett dönt, teheted mindezek szöges ellentétét is – feltéve, hogy pénzügyileg fedezni tudod. Steve Wynn és a Southwest Airlines válságkezelésének tanulmányozása kezdésként jól jöhet, ha e mellett tennéd le a voksodat.”

[extracode type=”ad” id=”in_post”]

„Összefoglalásképp, ahogy Toni Robbins, a népszerű szerző is előszeretettel hangoztatta: ‘Közeleg a tél.’ Minden ciklikus, úgyhogy állj készen, ha eljön az alkalom. Tegyük fel, ha ilyen helyzetben mások félnek bizonyos dolgokat meglépni, te ésszerűen és felelősségteljesen használd ki azt, amit lehet. Arra is figyelj viszont, hogy ne gubancolódj túlságosan bele a felmerülő problémákba, ne bénulj le. Sokan ekkor hagynak nyitva rengeteg lehetőséget.”

A virtuális és a valós élmény össze fog érni

„Nem tudok nem arra gondolni, hogy a mesterséges intelligencia milyen kulcsfontosságú szerepet fog játszani a startupok jövőjében – kezdi Emily Weiss, a Glossier ügyvezető igazgatója. „Úgy érzem, ezzel kapcsolatban mindig csak azokat a slágereket hallom, hogy hogyan fektessünk be, milyen hatással lesz ez az üzletünkre, mik az új utak, amiket kihasználhatunk.”

„Még ha nehéz is megérteni, mit hozhat a jövő, 2018-ban szerintem a vállalkozók a digitális fejlesztésekkel kapcsolatban arra fognak törekedni, hogy egyensúlyba hozzák azt a személyes érintettséggel. A Glossier esetében ez azt jelenti, hogy a digitális élmény magába az offline életbe fog beépülni, annak magasabb fokú, akadálymentes megélését biztosíthatja. De a véleményem szerint az egyik legfontosabb meghagyni a személyesség talapzatát, és közben hozzáférhetővé tenni azon technológiákat a társadalom számára, amik a fejlődés közepette jönnek létre.”

Minden az egyedi hangnemről szól

„Ugyanúgy gondolok most az egyedi hangnem fontosságára” – ecseteli Gary Vaynerchuk, a VaynerX és a VaynerMedia elnöke és ügyvezető igazgatója -” mint ahogy 2008-ban a közösségi médiával kapcsolatban éreztem. Egy komplett fogyasztói forradalom küszöbén állunk, ami a megszólalásmódról fog szólni, és azokról, akik ezt ki tudják aknázni. Új tevékenységek, új élmények, az új információk azok, amik körül ezek a folyamatok keringeni fognak. Ez a megfelelő infrastruktúrát és integrációt igényli, ha úgy tetszik, kommunikációs hatékonyságot, és a kellő összjátékot, hogy mindezeket az arra leginkább alkalmasak létre tudják hozni.”

Egy új iparág

„James Murray, az Impractical Jokers ügyvezető producere szerint a következő év egy egészen új iparág felemelkedését hozhatja: ‘virtuális jegyek a kedvenc eseményedre!’ Vásárolj VR-jegyet foci meccsre vagy koncertre, és légy ‘ott’, a ‘tömeggel együtt’ a kanapéd kényelméből” – vetíti előre a szórakozás új formáját Murray.