2023 január 28

Nagy tér nyílhat meg az OTP alatt – technikai elemzés

15 perces

Negyedik napja gyengül lendületesen, forgalom mellett az OTP árfolyama, 6850 letörése után elérkezett 6700-hoz. Ez az utolsó támasz a közelben, ennek a szintnek az elesése újabb több száz pontos teret is nyithat lefelé. Egy kis csökkenő háromszög is kialakult az elmúlt két napban, aminek már az alsó szára alá zárt tegnap a papír, egy mai megerősítés szintén az elmúlt napok irányát erősítené meg. Az RSI beért a túladott zónába, így benne van a pakliban némi napon belüli erősödés, de összességében nem festenek túl jól a kilátások a folytatásra.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Újabb testes piros gyertya jelent meg a bankpapír grafikonján, egyelőre nem látszik jele annak, hogy a 6700-as szintnél található támasztól fordulni tudna. Napos szinten még az RSI sincs a túladott zónában, az MACD bearish jelzése sem biztató. Emellett 6850 letörése a fej-vállak alakzat nyakvonalának letörését is jelentette, ami 6300-hoz mutat, a korábbi kitörési szint közelébe. Egyelőre tehát a folytatást tekintve sem biztató az összkép, az RSI túladott zónába érkezése indokolhat majd korrekciót, ha valóban szignifikáns letörésre kerül a 6700-as szint.

Heti

Jól indult a hét az OTP számára, azonban a 7200-tól látott fordulással visszatért 6850-es támasza közelébe. Így mérsékelt emelkedés lett csak a hét mérlege az előző záró értékhez képest, a méretes felső kanóc pedig adhat még okot aggodalomra. 6850 alatt még 6700-nál húzódik lehetséges támasz, de ha ez sem tud tartani, akkor 6200 is célba vehető lehet a folytatásban. Fontos támaszok várnak tehát a papírra a héten.