2023 november 28

Nagy lélektani ellenállás alatt a Richter – technikai elemzés

15 perces

Jó napja volt a Richter árfolyamának, kitartóan emelkedve újabb mindenkori csúcsra érkezett, és zárt napi maximumán is 6970 forinton. A 7000 forintos lélektani mérföldkő és ellenállás innen mindössze egy karnyújtásra, de kérdéses, hogy tovább is sikerül-e emelkedni majd. A rövidtávon megfigyelhető ékelődés is kétségbe vonja ezt a forgatókönyvet, egy esetleges kitöréshez jelentős vételi erő és forgalom lenne szükséges. Az alakzat megtörésével jöhet korrekció, elsőként a 6800-as szint felé.

Támasz: 6825

Ellenállás: 7000

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Visszaeső forgalommal, de tovább emelkedett a gyógyszergyártó árfolyama, 30 forintra közelítve a 7000-es lélektani ellenállást. Az indikátorok jelzései továbbra is pozitívak, de az RSI túlvett jelzésére érdemes lehet a folytatásban figyelni. A héten kiderülhet, hogy mekkora ellenállásba ütközik 7000 forintnál az árfolyam, könnyen érkezhet itt egy megálló majd. Forgalom melletti kitörés az emelkedő csatorna tetejéhez is elviheti a papírt, melyet jelenleg 7100 forintnál találunk.

Támasz: 6600 (trendvonal, MA 50)

Ellenállás: 7000

Heti

Újabb hetet zárt emelkedéssel a Richter árfolyama, egy lépéssel közelebb kerülve a 7000-es szinthez. Az RSI a hetes grafikonon már túlvettséget jelez, ami visszatartó erő lehet, ahogy a felső Bollinger elérése is. Ezek alapján sok tér ebben a körben már nincs az emelkedés előtt, a vételek ideje nem most van. A grafikon gyertyái még nem adtak fordulós jelzést, de érdemes ezeknek a megérkezésére is figyelni az elkövetkező hetekben.

Támasz: 6200

Ellenállás: 7000