2024 június 17

Megfontoltan halad felfelé a MOL – technikai elemzés

15 perces

A hétfői kereskedés délelőttjén tudott  emelkedni a MOL árfolyama, a korábbi kitörési szinttől elemelkedve 21400 fölé érkezett meg, majd váltott oldalazásba a nap hátralévő részében. 21400 már támaszként tudott szerepelni, a kis napon belüli sáv tetejét pedig 21475 forint jelentette, egyelőre tehát új lokális csúcsra nem tudott zárni a papír. A kioldalazás után azonban próbálkozhat fölfelé indulni sávjából az árfolyam, 21500 fölé emelkedve folytatódhat az erősödés. Kitörés után vagyunk, így alapvetően pozitív kilátások érvényesek a folytatást illetően, a visszaeső, alacsony forgalom mellett is tovább lehet erősödni a folytatásban. Fontosabb támaszt a 21200-as kitörési szint jelent.

Támasz: 21200

Ellenállás: 21500

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Maradt a mérsékelt forgalom az olajvállalat árfolyamánál, ehhez társult szerény emelkedés  hétfőn, a több hónapos sávból érkező kitörés után igyekezhet tovább emelkedni a papír. Amíg nem esik el szignifikánsan a 21200-as kitörési szint, addig maradhatnak a pozitív várakozások és a további erősödés. Az indikátorok bullish jelzése támogatja ezt a forgatókönyvet, van még tere emelkedni az árfolyamnak, hosszabb távon pedig 23000 is célba vehető lehet majd.

Támasz: 21200

Ellenállás: 23000

Heti

Meghatározó sávjából mozgolódott kifelé a MOL árfolyama az elmúlt héten, azonban ahogy a napos grafikonon, úgy a hetesen sem nevezhető meggyőzőnek egyelőre a kitörés. A lefelé hajló felső Bollinger is akadályozhatja a további emelkedést, illetve egyértelmű vételi jelzések sem érkeztek még a hetes grafikonon. Az emelkedő trendhez továbbra sem fér kétség, de a sávból történő kitörés feladata még mindig hátra van. Ha ezt sikerülne meglépni, az emelkedő csatornában haladhatna tovább a papír.