2023 február 03

Jelentős támaszszinthez érkezett a MOL – technikai elemzés

15 perces

Tegnap megérkezett a 16000-es támaszához a MOL árfolyama, zárásra pedig még alá is került, ezzel beérve a masszív 150 pontos támaszzónába. 15850-ig még elképzelhető a gyengülés, de első körben van esély rá, hogy tartani tud a szint. A technikai kép összességében nem fest jól rövidtávon, de kisebb korrekció elképzelhető 16000 fölé, a hosszú távú vételekkel azonban egyelőre érdemes lehet óvatosan bánni. A következő héten képet kaphatunk róla, hogy tud-e 15850 fölött maradni a papír, letörése az elmúlt hetek sávjából történő letörést jelentené, ami nagyobb teret is nyithat lefelé.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra” data=”30″]

Napi

Megerősítés jött az 50 napos mozgóátlag letörésére tegnap, tovább gyengült az olajvállalat árfolyama, elérkezve a korábban is hangsúlyozott masszív támaszszinthez. Közvetlenül alatta húzódik a januári emelkedő trendvonal, ami alatt pedig a sávalj várja 15850-nél. Fontos szint tehát a papír alatt, 15850 szignifikáns letörése nagy teret is nyithat lefelé, első körben akár 15000-ig is. Egyúttal az MACD bearish jelzése is megerősítésre kerülne a középvonal letörésével.

Heti

Mérsékelten tudott erősödni a héten a MOL árfolyama, de komolyabb veszélyt nem jelentett a sáv tetejére a papír. A forgalom is hagy kívánnivalót maga után, illetve az indikátorok jelzése is elbizonytalanodni látszik. Az elmúlt hónapokat meghatározó zóna 15850 és 16700 között maradhat a figyelem középpontjában, az ebből történő kilépéssel jöhetnek jelzések hosszabb távra. A letörése a meredek emelkedő csatorna elesésével is járhat, ami tovább erősítheti a bearish jelzést. 17000 szignifikáns átlépése ellenben nagy teret nyithat fölfelé.