2023 január 31

Belehúzott Amerika

A kereskedés kezdetén New Yorkban a DJIA 30 index 0,37 százalék, az S&P 500 index 0,31 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,18 százalék pluszt mutatott.

Pénteken az indexek vegyesen zártak, a DJIA 0,17 százalékkal erősödött, ugyanakkor az S&P 500 index 0,03 százalékkal gyengült, a Nasdaq Composite pedig 0,27 százalékkal süllyedt a csütörtöki záróértékhez képest.

Vállalati hírek

A General Electric mai bejelentése szerint az egészségügyi részlegük közel 1,06 milliárd dollár ellenében felvásárolt néhány egészségtudományi üzletágat a Thermo Fischer Scientifictől.

A Zynga bejelentése szerint egyes játékaikban el fogják fogadni a Bitcoinnal való fizetést is, aminek köszönhetően 2%-kal emelkedett a vállalat részvényárfolyama a mai nyitás előtti kereskedésben.

7,8%-ot emelkedett a Sirius XM Holdings részvényárfolyama arra a hírre, mely szerint ajánlatot tett a vállalat teljes megvásárlására a Liberty Media Corp., mely jelenleg a papírok 52%-át birtokolja. A cég által tett ajánlat szerint nagyjából 3,68 dolláros áron vásárolnák fel a Sirius részvényeit.

Jól teljesít a Boeing részvényárfolyama a mai nyitás előtti kereskedésben, miután a repülőgépgyártó által péntek késő este tett bejelentés szerint egyezségre jutottak a legnagyobb dolgozói szakszervezettel, így a 777-X típusú repülőgépeket még legalább további 8 évig Washington államban fogják gyártani.

Brókerminősítések

Egyenlő súlyozásúról alulsúlyozásúra rontotta a Twitter besorolását a Morgan Stanley, a célárfolyam 33 dollár. A vállalat részvényárfolyama 6,2%-ot csökkent a nyitás előtt.

Esésnek indult a First Solar részvényárfolyama a mai nyitás előtt, miután a Goldman Sachs elemzői vételről eladásra korrigálták le a vállalat részvényeinek ajánlását, a célárfolyam 45 dollár.

1100 dollárról 1300 dollárra emelete a Google részvényeinek célárfolyamát a UBS.