2024 május 26

Tedd izgalmassá a falfelületeket különleges hatású festékekkel!

A korszerű festékeknek köszönhetően a házilag is viszonylag könnyen és különösebb szaktudás nélkül kivitelezhető felújítási munkák közül a falfestést választják a legtöbben, hiszen látványos eredményt érhetnek el vele.

A falak színezésére a száraz és kellemes hőmérsékletű tavasz és nyár az ideális, de odafigyeléssel akár télen is kivitelezhető. Általában csak tisztasági festésre kerítünk sort hagyományos falfestékekkel, pedig az innovatív dekorációs bevonatok és technikák segítségével vonzó felületeket alkothatunk, feldobhatjuk a helyiségek megjelenését. Ismerkedj meg a MesterekFutára webshopban kapható különleges festékekkel, és használd bátran otthonod díszítésére!

Válassz merész színeket!

Akik a felújítás mellett döntenek és saját maguk állnak neki, gyakran csak egy tisztasági festést végeznek, esetleg világos pasztell árnyalatokkal próbálkoznak biztos, ami biztos alapon. Pedig a trendek a határozott, erős színek felé mozdultak el, gyakran találkozni a magazinokban, képmegosztó oldalakon sötétkékre, zöldre, bordóra, feketére festett falakkal rendelkező enteriőrökkel. A megfelelő hatás érdekében jó, ha tisztában vagyunk néhány dologgal, mielőtt nekilátunk, és hasznos, ha ismerjük a színek jelentését, hatásait. A különböző árnyalatok nemcsak a lakóterek hangulatát határozhatják meg, hanem optikailag is módosíthatják. 

Sokan elvetik a sötét falszínek használatát, mert attól tartanak, túl sötét, nyomasztó lesz a végeredmény, pedig világos színű plafonnal kombinálva tágasabb hatást érhetünk el. Kis alapterületű, nagy belmagasságú szobákban inkább a mennyezetre alkalmazzunk sötét színeket, a falakat hagyjuk világosan.

Játssz a színekkel és effektekkel!

Falszakaszokat színezz csak át, ha nem szeretnél egybefüggő, merész árnyalatú falakat! Könnyen készíthetsz geometrikus mintákat maszkolószalagok segítségével, de használhatsz különféle sablonokat is, továbbá léteznek különleges hatású festékek is, amelyekkel feldobhatod a falakat. 

Unalmasnak találod a klasszikus matt festékeket? Próbáld ki a számtalan árnyalatban kapható, luxushatást keltő gyöngyházfényű festékeket!

Izgalmas és egyedi mintákat festhetsz a gyerekszobába világítós falfestékek segítségével, amelyek a fény hatására feltöltődnek és akár 6 órán keresztül is képesek világítani. 

Ötletes megoldás a mágneses falfesték, a gyerekek biztosan imádni fogják, de a bevásárlólisták és üzenetek “kitűzésére” is nagyszerű a konyhában. 

Átlátszó, csillámos fedőbevonattal és bársonyos hatású kasmír festékekkel egyedivé, elegánssá teheted a falakat.

Különleges effektek

A modern, minimalista enteriőrökben megszokott a nyers felületek alkalmazása, ha ehhez hasonlót szeretnél, betonhatású effektfestékkel egyszerűen megvalósíthatod. Látványban és tapintásra is a megtévesztésig hasonlít a látszóbetonhoz.

Az innovatív fémhatású festékek különleges és hosszan tartó hatást, egyedi stílust kölcsönöznek a falaknak. Színezd ki az életet, hengerre fel!