2024 június 16

Putyin felszólította a KGB utódot – Ne feledkezzenek meg az árulókról! Kik ők?

Az FSZB igazgatóságának kibővített ülésén Vlagyimir Putyin felszólította az ügynökségek alkalmazottait, hogy ne feledkezzenek meg az árulókról, akik csatlakoztak az ukrán szabotázs- és felderítőcsoportokhoz – azámol be az eseményről a RIA Novosztyi.

A frissen megválasztott orosz elnök beszédében hangsúlyozta: Az elmúlt napokban az ukrán fegyveres erők sorozatosan kísérelték meg áttörni az orosz határt.

Március 12-én éjszaka az ukrán szabotőrök a polgári célpontok intenzív lövését követően három irányban kísérelték meg behatolni a belgorodi régió területére. Odnorobovka, Nehoteevka és Spodaryushino térségében. Ugyanezen a napon reggel sikerült az oroszoknak visszaverniük további négy támadást a DRG (ukrán szabotázs- és felderítőcsoport)-től, akik áttörést terveztek a kurszki Tetkino körzetben. Csütörtökön és pénteken a szabotőrök ismét megpróbáltak bejutni Spodaryushino és Tetkino területére, valamint Kozinki falu közelébe, de az FSZB Határszolgálat, az Orosz Gárda és a csapatok ezt nem engedték.

A Honvédelmi Minisztérium szerint ez idő alatt mintegy 580 fegyverest sikerült megsemmisíteni, akik megpróbálták áttörni a határt. Az ukrán fegyveres erők 19 harckocsit és 21 páncélozott harcjárművet is elveszítettek, köztük 11 amerikai Bradley gyalogsági harcjárműve.

Putyin elnök a beszédében leszögezte: ,,Az árulás és az árulók mindig is benne voltak a történelmünkben. ne felejtsd el, kik ők, azonosítsd őket név szerint. Elévülés nélkül megbüntetjük őket, bárhol is vannak”…

* * *

A beszéd egyértelmű fenegetést fogalmazott meg nemcsak, hanem mindazok számára , akik ellenvéleményt fogalmaznak meg, szembefordulnak Putyin rendszerével. Éthetetlen, hirtelen öngyikosság, kizuhanás a toronyház erkélyéről, motorcsónak baleset, méreg, hirtelen szívleállás… (a szerk.)