Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Ünnepelnek a tőzsdék

Memorial Day – az ünnep következtében zárva tartanak ma az amerikai tőzsdék. A naptári ünnepnap mellett is van okuk örömre a befektetőknek, az elmúlt időszakban látott szép teljesítményt követően.

Memorial Day: Az emlékezet napján azokról emlékeznek meg, akik az amerikai fegyveres erőknél teljesített szolgálatuk közben hunytak el. Minden évben május utolsó hétfőjén esedékes az ünnep. A mai napon tehát zárva tartanak az amerikai tőzsdék. Valamint számos keresztény országban is „megállt az élet” pünkösdhétfőn.

Van mit ünnepelni

Az amerikai börzék kifejezetten jól teljesítettek az elmúlt időszakban, lehet okuk az örömre a befektetőknek. Pénteken, a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési napon is rendkívül szép mozgásokat láthattunk.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) közzétette az Egyesült Államok gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzését, amely szerint az amerikai GDP idén 1.7 százalékkal bővülhet. A pénteki hírre pozitívan reagáltak a börzék.

GDP
(www.shutterstock.com)

Számos részvény kilőtt

A Dow Jones Ipari Átlag 1 százalékos, 328.64 pontos pluszba fordult pénteken, miután az Intel Corporation részvényei 5.84 százalékkal ugrottak meg. A blue-chip index idén 0.16 százalékos mínuszban van, azonban márciusi idei lokális mélypontjáról durván 5 százalékot erősödött.

Az S&P 500 1.31 százalékkal emelkedett pénteken, a benchmark index legjobban teljesítő komponense a Broadcom Inc. volt, 11.52 százalékot ugrott az árfolyama. Az S&P 500 idén 9.53 százalékos pluszban áll.

A tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index friss lokális csúcsra tudott törni pénteken. Idén rendkívül szép 23.97 százalékos emelkedést tudott felmutatni az index. Pénteken a Marvell Technology árfolyamában láthattunk kiugróan szép teljesítményt, 32.42 százalékot rallyzott a papír.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com