Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Goldman Sachs – folytatódik az elbocsátás

A hírek szerint a Goldman Sachs további alkalmazottakat bocsát el, folytatódik a leépítési hullám.

A Goldman Sachs Group, Inc. további alkalmazottak elbocsátására készül. – számolt be kedd este a The Wall Street Journal, a döntéssel tisztában lévő belső forrásokra hivatkozva.

A belső források szerint a munkaerőleépítés jelenlegi hulláma kevesebb mint 250 munkavállalót érint. Ők azonban több részlegen belül, eltérő pozíciókban dolgoznak. A keddi jelentés szerint az elbocsátás ügyvezetőket és más felsővezetőket is érint. Az elbocsátások pontos időpontjával kapcsolatban nem érkezett konkrét információ, azonban az egyik forrás azt mondta, hogy a döntés néhány héten belül hatályba léphet.

Az informátorok azt is hozzátették, hogy idén szinte minden egyes divízió megpróbálta csökkenteni a költségeket. Ez magában foglalja az ügyfélrendezvényekre fordított kiadások visszafogását is. Még januárban a vállalat 3200 alkalmazottjától vált meg. Ekkor David Solomon vezérigazgató sajnálkozott, hogy nem kezdték el korábban a munkahelyek csökkentését.

Goldman Sachs
(www.shutterstock.com)

„A Goldman Sachsnak korábban, már tavaly el kellett volna kezdenie a munkahelyek leépítését” – mondta akkor az amerikai befektetési bank vezérigazgatója. A januári 3200 fős leépítés a 2008-2009-es pénzügyi válság óta a legnagyobb mértékű létszámleépítés volt a Goldam Sachs történelmében.

Forrás: Teletrader

Borítókép forrása: www.shutterstock.com