Rendkívüli Hírek:

2023 szeptember 24

Nőtt a tartós javak megrendelése az USA-ban

Áprilisban a várt csökkenés helyett nőtt a tartós javak megrendelése az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau pénteki jelentése alapján.

1,1 százalékkal nőtt a tartós fogyasztási cikkek megrendelése az előző hónaphoz képest a márciusi jelentős, 3,3 százalékos havi bővülés után.

A piac ezzel szemben 1,0 százalékos havi zsugorodást várt áprilisra. A megrendelések áprilisi növekedését a szállítóeszközök megrendelései vezették 3,7 százalékos emelkedéssel, azon belül a védelmi célú repülőgépek és alkatrészek rendelései nőttek a legnagyobb mértékben, havi szinten 32,7 százalékkal. A nem védelmi célú repülőgépek és alkatrészek rendelései ugyanakkor 8,3 százalékkal csökkentek. A szállítóeszközök nélkül a tartós fogyasztási cikkek megrendelése 0,2 százalékkal csökkent havi bázison – közölte a távirati iroda. a márciusi jelentős, 3,3 százalékos havi bővülés után. A piac ezzel szemben 1,0 százalékos havi zsugorodást várt áprilisra. A megrendelések áprilisi növekedését a szállítóeszközök megrendelései vezették 3,7 százalékos emelkedéssel, azon belül a védelmi célú repülőgépek és alkatrészek rendelései nőttek a legnagyobb mértékben, havi szinten 32,7 százalékkal. A nem védelmi célú repülőgépek és alkatrészek rendelései ugyanakkor 8,3 százalékkal csökkentek. A szállítóeszközök nélkül a tartós fogyasztási cikkek megrendelése 0,2 százalékkal csökkent havi bázison – közölte a távirati iroda.