2024 július 25

Negyedéves jelentések, rallyk és bukták

Igen izgalmasan alakult a csütörtöki kereskedési nap az amerikai börzéken, számos nagyvállalat hozta nyilvánosságra a tőzsdezárást követően a negyedéves jelentését. A nap egyik sztárpapírja a Meta Platforms volt, 23.28 százalékos rallyt láthattunk az árfolyamában.

Sokan jelentettek csütörtökön

A csütörtöki tőzsdezárást követően több nagyágyú is publikálta a negyedéves jelentését. Az Apple közölte, hogy a negyedéves bevétele 117.2 milliárd dollárt tett ki, ami éves szinten 5 százalékos csökkenést jelent, és elmarad az elemzői várakozásoktól. A negyedéves jelentés publikálását követően közel 5 százalékos mínuszba fordult az Apple.

Az Alphabet Inc. szintén csütörtökön jelentett, 2022 negyedik negyedévében az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 1.05 dollár volt, ami 31 százalékos csökkenést jelent 2021 azonos periódusához képest. A társaság árbevétele 76.05 milliárd dolláron alakult, ami 1 százalékos növekedést jelent. Az Apple-höz hasonlóan az Alphabet részvényei is közel 5 százalékos mínuszba buktak a csütörtöki after-marketben.

Az Amazon is beszámolt a negyedéves eredményeiről, a társaság nettó árbevétele 149.2 milliárd dollárra duzzadt 2022 negyedik negyedévében, ami 9 százalékos növekedést jelent éves szinten. 2021 negyedik negyedévében 14.3 milliárd dolláros nyereségről számolt be az Amazon, 2022 utolsó negyedévében ez a szám mindössze 278 millió dolláron alakult. Az előzetesen vártnál gyengébb eredmények hatására az Amazon részvényei is negatív tartományba borultak.

negyedéves jelentés

Egyebek mellett a Ford és a Starbucks is tegnap este közölte a legfrissebb pénzügyi eredményeit.

Meta rally

Csütörtökön 3.25 százalékos rallyt láthattunk a Nasdaq Composite Index árfolyamában, a tech fajsúlyos index jó teljesítményéhez igencsak hozzájárult, hogy a Meta Platforms részvényei alaposan kilőttek. A Meta 23.28 százalékos emelkedést tudott felmutatni tegnap. Ahogyan arról korábbi cikkünkben is írtunk a tegnapi nap során hullámzóan teljesítettek a pénzügyi instrumentumok. Az arany árfolyamában is nagy mértékű kilengéseket figyelhettünk meg.

Forrás

Borítókép forrása: Shutterstock